3.
Bireysel
Psikoterapi
Klinik görüşme çerçevesinde, danışan kişinin ihtiyacı ve koşulları dahilinde yüz yüze ya da online, haftalık gerçekleşen danışmanlık ve psikoterapi çalışmalarıdır.
Bireysel psikoterapi sürecinde, danışan kişinin duyguları ve düşünceleri derinlemesine ele alınır, yaşantısındaki sorunlar güvenli bir ortamda anlaşılmaya ve psikoterapistin eşliğinde çözümlenmeye çalışılır.
Görüşmeler, kişinin koşullarına ve ihtiyacına bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte, genellikle haftada bir sıklıkta, düzenli devam eden seanslardan oluşur. Danışmanlık sürecinin ne kadar süreceği yaşanan sorunların niteliğine, kişinin işbirliği ve motivasyona bağlı olarak farklılık göstermektedir.
Yoğun kaygı, mutsuzluk, stres, iletişim ve ilişkisel problemler, özgüven, duygu düzenleme sorunları, zaman yönetimi ve akademik zorluklar sıklıkla çalışılan konulardır. Klinik düzeyde yaşanan sorunlar, psikiyatrist ile işbirliği içinde çalışılmaktadır.
Psikodinamik Terapi
Bireyler kendileriyle, diğer insanlarla ve yaşadıkları hayatla ilgili sahip oldukları izlenim ve beklentilerinin çok büyük bir kısmını hayatlarının ilk üç senesinde oluştururlar.
Bu edinilen, o an ve durum içerisinde yorumlanan deneyimler oldukça ham bir halde, işlenmemiş olarak ruhsallıkta yer etmeye başlar ve kişinin iç dünyası, düşünüş, davranış tarzı bu deneyimlerin izleriyle birlikte şekillenmeye devam eder. Bu deneyimler, kişilerin kendilerini ve başkalarını algılama şekillerini, ilişki kurma tarzlarını, ötekilere bakışlarını ve ötekilerden beklentilerini, hayatı algılayış biçimlerini doğrudan etkiler. Bireyler çoğu zaman bu bilinç dışı süreçlerin de, onların etkilerinin de hiç farkında olmadan yaşamlarına devam eder, kararlar alır ve eylemlerde bulunur.
İşte Psikodinamik Psikoterapi, kişinin bu içsel süreçlerle karşılaşmasını, kendi iç dünyası hakkında fikir sahibi olmasını, duygu, düşünce ve eylemlerinin arkasında yatan dinamikleri fark etmesi ve yaşamına kendi istek ve hedefleri doğrultusunda yön vermesine, dönüştürmesine yardımcı olmayı amaçlar. Kişi fark etmeden kendisini engelleyen bilinç dışı zihinsel süreçleri fark edip neyi neden yaptığını kavradıkça bunları değiştirme, bilinçli seçimler yapma ve kendi iyiliğine hizmet eden davranışlara yönelme ihtimali doğar.
Terapi sürecinin sonunda yaşanılan ruhsal zorlukların hafiflemesi, bireyin kendini daha iyi tanıması ve anlaması, iç görü kazandıkça iç dünyasının zenginleşmesi, hayatın kontrolünü eline alması, sağlıklı ilişkiler kurabilmesi ve dengeli bir hayat yaşayarak iyi oluş halinin artması mümkün olur. Kişilik örgütlenmesinde ve yapısında kalıcı onarım isteyen bireylerin uzun soluklu psikodinamik psikoterapiden fayda görecekleri düşünülmektedir.
Bireysel görüşmeler için telefon üzerinden, e-posta yolu ile ya da sitemizde bulunan mesaj kutucuğundan bizimle iletişime geçerek başvuruda bulunabilirsiniz.